Go Back
+ servings
šeříková zmrzlina recept

Šeříková zmrzlina

Lahodná domácí zmrzlina z šeříkových květů, pochoutka, kterou můžete mít jen pár dní v roce.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Porce: 3
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

  • dva hrnky šeříkových květů
  • 500 ml šlehačky (ideálně 40%)
  • 250 ml MLÉKO
  • 150 g krupicového cukru
  • 6 ks žloutků
  • SŮL

PRACOVNÍ POSTUP

  • Svaříme šlehačku s mlékem a s cukrem (dokud se cukr nerozpustí). Přidáme šeříkové květy a necháme 3-4 hodiny louhovat.
  • Poté scedíme a šeříkovou šlehačku opět přivedeme k varu. Žloutky vyšleháme do lehké pěny a tenkým pramínkem přilejeme polovinu vařící smetanové směsi. Potom žloutkovou směs vlijeme zpátky do rendlíku ke zbytku šlehačky a ohříváme do zhoustnutí. Pozor, zmrzlina nezhoustne jako puding, jen se lehce zahustí. Necháme vychladnout pod fólií a poté zmrazíme v zmrzlinovači nebo v mrazničce.

Ještě pár slov k receptu:

Kdyby se vám stalo, že se zmrzlina srazí, nevěšte hlavu. Znovu ji pořádně rozmixujte tyčovým mixérem do hladka a vše bude jak má být.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!