Svaříme šlehačku s mlékem a s cukrem (dokud se cukr nerozpustí). Přidáme šeříkové květy a necháme 3-4 hodiny louhovat.
Poté scedíme a šeříkovou šlehačku opět přivedeme k varu. Žloutky vyšleháme do lehké pěny a tenkým pramínkem přilejeme polovinu vařící smetanové směsi. Potom žloutkovou směs vlijeme zpátky do rendlíku ke zbytku šlehačky a ohříváme do zhoustnutí. Pozor, zmrzlina nezhoustne jako puding, jen se lehce zahustí. Necháme vychladnout pod fólií a poté zmrazíme v zmrzlinovači nebo v mrazničce.
Ještě pár slov k receptu:
Kdyby se vám stalo, že se zmrzlina srazí, nevěšte hlavu. Znovu ji pořádně rozmixujte tyčovým mixérem do hladka a vše bude jak má být.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!