Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kynutý koláč s lesním ovocem
Kynutý koláč plný šťavnatého a lehce nakyslého lesního ovoce.
No ratings yet
Vytisknout
Připnout
Příprava:
20
min
min
Vaření:
1
hod
hod
Porce:
10
-15
Autor:
Ivana Sirůčková
INGREDIENCE
250
ml
vlažného mléka
kostka kvasnic
(42 g)
lžička cukru písek
3
žloutek
60
g
cukru
500
g
hladké mouky
2
dcl oleje
1
lžíce sádla
(díky sádlu bude koláč křehký a vláčný)
půl lžičky soli
směs ovoce
(rybíz, borůvky, maliny, ostružiny)
Na drobenku:
80
g
polohrubá mouka
(50 g másla, 50 g cukr krupice)
PRACOVNÍ POSTUP
Z trochy vlažného mléka, droždí, cukru a mouky necháme vzejít kvásek (cca 15 minut).
Utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme mouku, sůl, olej, lžíci sádla a hotový kvásek.
Vypracujeme hladké těsto a necháme hodinu kynout při pokojové teplotě.
Těsto rozdělíme na 3 díly a z každého dílu za pomoci dlaně vytlačíme kulatý koláč.
Ozdobíme ovocem dle chuti a fantazie.
Z másla, cukru a mouky vypracujeme drobenku, kterou poté posypeme koláč.
Pečeme v troubě na 180 stupňů do zlatova (cca 15-20 minut).
Hotový koláč necháme vychladnout a při servírování ho ještě posypeme cukrem.
Ještě pár slov k receptu:
Z množství těsta připravíte asi 3 kulaté koláče.
Líbí se vám recept?
Další porci inspirace najdete na našem
Pinterestu
!