Go Back
+ servings
hrnková bábovka ořechová

Hrnková bábovka ořechová

Rychlá hrníčová bábovka z vlašských ořechů. Jednoduchá, vláčná.
4.04 from 52 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 min
Vaření: 40 min
Porce: 12 ks
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Do misky rozklepneme vejce, přidáme cukr, olej, umleté vlašské ořechy, mléko, špetku soli, skořici a důkladně promícháme.
  • Prášek do pečiva smícháme s polohrubou moukou a mouku postupně přisypáváme do směsi, dokud nevznikne středně husté těsto.
  • Formu na bábovku důkladně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C cca 35-40 minut. Propečení těsta zkontrolujeme zapíchnutím špejle nebo párátka do těsta.
  • Po upečení necháme ořechovou bábovku zchladnout, poté vyklopíme a ozdobíme moučkovým cukrem.

Ještě pár slov k receptu:

Do hodiny hotovo! Recept vhodný pro začátečníky.
Hrnek pro odměřování ingrediencí by měl mít objem kolem 250 ml.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!