Go Back
+ servings
recept vepřová krkovice

Vepřová krkovice s medovo-hořčičnou šťávou

Vepřová krkovička s medovo-hořčičnou šťávou, podávaná se šťouchanými bramborami a čerstvou zeleninou.
4.50 from 16 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 45 min
Porce: 4
Autor: MlsnáVařečka.cz

V kuchyni se neztratí:

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Plátky masa osolíme a opepříme (dobré je použít čerstvý pepř, např. mlýnek s pepřem - čerstvě namleté koření má lepší aroma).
  • Rozpálíme pánev, na kterou jsme kápli trochu oleje.
  • Zapneme troubu na střední teplotu.
  • Krkovici zprudka opečeme na pánvi, z každé strany 3 minuty. Maso se zatáhne a nevyteče z něj šťáva.
  • Na dno pečicí mísy (pekáčku) naskládáme nahrubo nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na tenké plátky. Podlijeme vodou.
  • Na zeleninu narovnáme krkovici.
  • Připravíme si rychlou zálivku ze 2 lžic medu a 2 lžic hořčice. Promícháme a zalejeme jí plátky masa.
  • Dáme do trouby péct zhruba na 30-45 minut (podle typu trouby), v případě potřeby podléváme při pečení vodou.
  • Po upečení maso vyjmeme z mísy a šťávu zahustíme lžičkou mouky, případě dosolíme a dopepříme
  • Plátky krkovice podáváme s bramborou přílohou.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Já jsem pečenou krkovičku servírovala se šťouchanými bramborami, do kterých jsem přidala osmaženou cibulku s nasekanými ředkvičkami. 
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!