Rozinky si naložíme do rumu tak, aby byly ponořené. Ideálně přes noc, ale aspoň hodinu předem.
Předehřejeme si troubu na 170 °C, horkovzdušnou o cca 10 °C míň.
Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh.
V jiné míse vyšleháme změklé máslo s cukrem. Přidáme jeden po druhém žloutky a citrónovou kůru i šťávu. Nakonec přimícháme rozinky i s rumem.
V jiné misce si utřeme tvaroh se špetkou soli a přidáme ke žloutkové směsi.
Dětskou krupici smícháme s práškem do pečiva a zamícháme do tvarohové směsi.
Nakonec jemně stěrkou vmícháme vyšlehaný sníh.
Bábovkovou formu si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Já to dělám i u silikonové, jistota je jistota.
Těsto nalijeme do formy. S formou pokud možno lehce bouchneme o desku, abychom vyhnali případné bublinky, a dáme do trouby péct asi na 1 hodinu. Jestli je bábovka dostatečně upečená zjistíme pomocí špejle.
Po upečení bábovku vyndejte na mřížku a nechte zcela vychladnout, aby se zpevnila. Teprve po vychlazení vyklopte, krájejte na klínky a servírujte. Dobrou chuť!