Go Back
+ servings
špagety s tuňákem recept

Rychlé špagety s tuňákem

Super tip na rychlou večeři nebo oběd: špagety připravené s česnekem, olivami a s tuňákem. Hotovo do třiceti minut!
4 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Vaření: 30 minutes
Porce: 3
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

  • špagety (osobně mám v oblibě špagety značky Barilla)
  • 100 g zelených oliv
  • 2 Stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 menší konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
  • 100 g cherry rajčat
  • parmezán na posypání

PRACOVNÍ POSTUP

  • Do vroucí osolené vody vložíme špagety a vaříme dle návodu.
  • Na pánvi zlehka orestujeme na olivovém oleji na plátky nakrájený česnek (nerestujte moc dlouho, česnek pak má tendenci hořknout).
  • Poté na pánev přidáme omytá a nakrájená cherry rajčátka, lehce podusíme.Přihodíme nakrájené olivy a tuňáka.
  • Vše necháme chvilku podusit a poté do směsi přidáme uvařené těstoviny. Na pánvi několikrát prohodíme, aby se vše promíchalo.
  • Podáváme posypané parmezánem.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!