Go Back
+ servings
pstruh s kuskusem recept

Pstruh s kuskusem

Recept na restovaný filet ze pstruha lososovitého, připraveného s kuskusem. Snadný recept, vhodný jako zdravá a rychlá večeře nebo oběd.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 min
Vaření: 20 min
Porce: 2
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

  • 400 g filet ze pstruha lososovitého
  • 1 hrnek hrubozrnného kuskusu
  • 100 g zelených oliv bez pecek
  • 1 ks velká červená kapie
  • kmín
  • SŮL
  • lžička olivového oleje extra virgin
  • ořech másla na kuskus
  • lžička másla na filet
  • polévková lžíce oleje
  • citron

PRACOVNÍ POSTUP

  • Filet omyjeme, očistíme, osušíme, posypeme kmínem a orestujeme na rozpáleném oleji. Restujeme pouze ze strany, kde se nachází kůže, a to po dobu cca 4-5 minut. Filet musí být orestovaný do růžova tak, aby byl uvnitř šťavnatý a nikoliv vysušený. Zhruba v polovině doby restování přidáme na pánev lžičku másla. Máslem za pomoci lžíce párkrát polijeme vrchní stranu filetu (abychom jej nemuseli otáčet).
  • Kuskus vsypeme do mísy, přidáme lžičku olivového oleje a promícháme tak, aby se kuličky kuskusu obalily olejem. Osolíme a zalijeme vroucí vodou. Mísu zakryjeme, aby se kuskus zapařil, a necháme ho asi 5 minut odpočívat. Kuličky kuskusu změknou a nabobtnají.
  • Do hotového kuskusu přidáme nakrájené olivy a kapii, osolíme, přidáme máslo a promícháme vidličkou.
  • Ještě teplý kuskus podáváme na stůl s restovaným pstruhem, rybu ozdobíme plátky nakrájeného citronu.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!