Go Back
+ servings
dušené červené zelí recept

Dušené červené zelí ke kachně

Recept na dušené červené zelí z čerstvé hlávky, se špetkou skořice, zjemněné máslem. Ideální k pečené kachně, huse a dalším masům připravovaným v troubě.
3.95 from 17 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 min
Vaření: 30 min
Celkový čas: 40 min
Porce: 6
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Z hlávky zelí odstraníme horní povadlé listy, rozřízneme na poloviny, pak na čtvrtiny a z každého dílu odstraníme košťál. Čtvrtky zelí půjdou dobře krájet kuchyňským nožem s dlouhou ostrou čepelí, dá se nakrouhat nebo zpracovat v kuchyňském robotu.
  • Na pánvi rozehřejeme sádlo.
  • Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, vhodíme na pánev a necháme zpěnit.
  • Přidáme nakrouhané zelí, osolíme, přidáme drcený kmín, lžíci cukru a špetku skořice.
  • Jablko oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jej jádřince a nastrouháme k zelí.
  • Podlijeme vodou. Jakmile se voda začne vařit, stáhneme plamen na menší teplotu a necháme pod pokličkou zelí dusit asi 30 minut. Poté pokličku odstraníme a necháme vypařit případné zbytky vody.
  • Nakonec přidáme nasekané máslo a necháme v zelí rozpustit.
  • Dochutíme vinným octem, případně solí a cukrem.

Ještě pár slov k receptu:

Přidané jablko chuť zelí neskutečně zjemní, vyzkoušejte!
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!