Recept na dušené červené zelí z čerstvé hlávky, se špetkou skořice, zjemněné máslem. Ideální k pečené kachně, huse a dalším masům připravovaným v troubě.
Z hlávky zelí odstraníme horní povadlé listy, rozřízneme na poloviny, pak na čtvrtiny a z každého dílu odstraníme košťál. Čtvrtky zelí půjdou dobře krájet kuchyňským nožem s dlouhou ostrou čepelí, dá se nakrouhat nebo zpracovat v kuchyňském robotu.
Na pánvi rozehřejeme sádlo.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, vhodíme na pánev a necháme zpěnit.
Jablko oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jej jádřince a nastrouháme k zelí.
Podlijeme vodou. Jakmile se voda začne vařit, stáhneme plamen na menší teplotu a necháme pod pokličkou zelí dusit asi 30 minut. Poté pokličku odstraníme a necháme vypařit případné zbytky vody.
Nakonec přidáme nasekané máslo a necháme v zelí rozpustit.