Ve druhé míse smíchejte mouku, cukr, citronovou kůru, prášek do pečiva, jedlou sodu, nasekané ořechy, rozinky, skořici, roztlučený hřebíček, vanilku a špetku soli.
Vymažte si kulatou pečicí formu (pr. 29 cm) a vysypejte ji krupicí nebo strouhankou, přebytky z formy lehce vyklepněte.
Suché a mokré složky rychle smíchejte, ručně. Nakonec zlehka přimíchejte mrkev.
Směs vlejte do formy a nechte péct. Prvních 10 minut neotevírejte troubu, aby se těsto "neleklo" a nesedlo si.
Zhruba po 30-45 minutách (podle typu trouby) by měl být mrkvový dort upečený. Proveďte zkoušku špejlí: píchněte doprostřed do nejsilnější části; pokud je špejle suchá, je hotovo.
Nechte dort zcela vychladnout (nejlépe do druhého dne).
PŘÍPRAVA KRÉMU
Čerstvý sýr, máslo, citronovou štávu a moučkový cukr vyšlehejte dohladka. Suroviny musí mít pokojovou teplotu (máslo i o stupeň dva více!), aby se vše hezky spojilo.
Vyšlehaný krém natřete na vychladlý mrkvový dort.
Ještě pár slov k receptu:
Povrch mrkváče případně dozdobte podle fantazie a chutě.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!