Mouku prosejeme do mísy a doprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme asi 1/3 vlažného mléka. Přidáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Tekutou směs promícháme s trochou mouky z důlku a necháme asi 15 minut stát, aby se vzešel kvásek.
Poté přidáme všechny ostatní ingredience: zbytek mléka a cukru, rozpuštěné máslo a vejce. Vše vymísíme do hladkého těsta. Necháme hodinu kynout na teplém místě přikryté utěrkou.
Po vykynutí těsto opět prohněteme a rozválíme na velikost plechu. Přesuneme na plech, který jsme vyložili pečicím papírem.
Připravíme si drobenku: Smícháme hrubou mouku, cukr a máslo a prsty propracujeme na drobivou směs.
Z mléka, šesti lžic cukru a pudingu uvaříme puding dle návodu. Jakmile bude puding uvařený, odstavíme ho a vmícháme tvaroh. Touto směsí potřeme těsto. Posypeme borůvkami a drobenkou.
Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při teplotě 200 °C.
Ještě pár slov k receptu:
Recept na jeden klasický plech, příprava 30 min + 1 hod kynutí + 30 min pečení
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!