Go Back
+ servings
nepečený dort jablkový

Nepečený piškotový jablkový dort

Jablkový dort je velmi jednoduchý na přípravu, chutná všem, zejména dětem. Chuťově připomíná přesnídávku s piškoty, a kdo by tuhle kombinaci neměl rád! 
4 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Příprava: 30 minutes
Porce: 8
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

  • 1 kg jablka (oloupaná)
  • 8 lžíce cukr krupice
  • špetka mletého hřebíčku
  • skořice
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 2 ks vanilkový puding (v prášku)
  • dětské piškoty (1-2 sáčky)

PRACOVNÍ POSTUP

  • Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce a přidáme 200 ml vody. Přisypeme cukr, hřebíček, skořici a zalijeme citrónovou šťávu. Přivedeme k varu a 5 minut povaříme, aby jablka změkla. Poté celou směs rozmixujeme dohladka.
  • Pudinky rozmícháme ve 400 ml studené vody a vlijeme do jablečného pyré. Přivedeme k varu a vaříme asi 2 minuty. Nezapomínáme míchat, aby se směs nepřipálila ke dnu.
  • Dortovou formu vyložíme vrstvou piškotů a přelijeme asi 1/3 jablečné směsi. Dáme opět vrstvu piškotů, přelijeme, a tento postup střídáme až do spotřebování všech surovin. Poslední vrstva by měla být jablečná.
  • Necháme vychladnout, poté vložíme do lednice, nejlépe přes noc.
  • Před podáváním uvolníme tenkým nožem okraje dortu od formy a opatrně dort z formy vyndáme.
  • Ozdobíme šlehačkou a skořicí a podáváme.

Ještě pár slov k receptu:

Pro dortovou formu o průměru 23 cm. Pro začátečníky, příprava dortu snadná!
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!