Go Back
+ servings
nekynuté americké lívance recept

Nekynuté lívance na americký způsob

Americké lívance z nekynutého těsta, rychle hotové, sypané skořicí a cukrem. 
4.67 from 6 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 min
Vaření: 30 min
Celkový čas: 40 min
Porce: 4
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli, tedy „suché“ ingredience dohromady.
  • Do směsi přidáme mléko prošlehané s vejcem. Pozor, v těstě se používá pečicí prášek, vždy je proto lepší použít mléko i vejce v pokojové teplotě (vyndejte si je předem z lednice).
  • Metličkou vyšleháme husté těsto.
  • Na pánvi rozehřejeme půl lžíce másla.
  • Naběračkou vlijeme trochu těsta na pánev a krouživými pohyby vytvoříme malou placku.
  • Smažíme asi 2 minuty, dokud nezačnou na povrchu lívanců vyskakovat zlatavé puchýřky.
  • Pak lívanec podebereme obracečkou, opatrně obratíme a smažíme další dvě minuty.
  • Hotové lívance klademe na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.
  • Ještě teplé lívance potíráme máslem a na závěr je posypeme cukrem smíchaným se skořicí.

Ještě pár slov k receptu:

Z tohoto množství připravíte asi 16 amerických lívanců.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!