V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli, tedy „suché“ ingredience dohromady.
Do směsi přidáme mléko prošlehané s vejcem. Pozor, v těstě se používá pečicí prášek, vždy je proto lepší použít mléko i vejce v pokojové teplotě (vyndejte si je předem z lednice).
Metličkou vyšleháme husté těsto.
Na pánvi rozehřejeme půl lžíce másla.
Naběračkou vlijeme trochu těsta na pánev a krouživými pohyby vytvoříme malou placku.
Smažíme asi 2 minuty, dokud nezačnou na povrchu lívanců vyskakovat zlatavé puchýřky.
Pak lívanec podebereme obracečkou, opatrně obratíme a smažíme další dvě minuty.
Hotové lívance klademe na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.
Ještě teplé lívance potíráme máslem a na závěr je posypeme cukrem smíchaným se skořicí.