Go Back
+ servings
bramborová polévka recept

Domácí bramboračka

Domácí bramborová polévka, která zasytí, je připravená ze samým dobrých surovin. Vyzkoušejte!
4 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 30 min
Porce: 8
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

  • 4-5 ks mrkve
  • půlka celeru
  • 1 CIBULE
  • 3 Stroužky česneku
  • 4-5 BRAMBORY
  • 1 větší petržel
  • majoránka dle chuti
  • SŮL
  • PEPŘ
  • polévkové koření: libeček (kerblík, petržel, pažitka (čerstvé/sušené))
  • cca 1 polévková lžíce zásmažky
  • 0,5 - 1 l vody
  • lžíce másla

PRACOVNÍ POSTUP

  • Na másle si zpěníme na drobno nakrájenou cibuli. Zeleninu oloupeme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky a přidáme k cibuli. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Restujeme tak dlouho, dokud se zelenina nezačne přichytávat na dno hrnce a poté podlijeme vodou. Česnek utřeme ze solí a přidáme do polévky.
  • Vaříme cca 15-20 minut do změknutí zeleniny a poté zahustíme předem připravenou jíškou. Nakonec přidáme polévkové bylinky, případně dochutíme dle chuti.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!