Go Back
+ servings
sekaný řízek s bramborovou kaší

Sekaný řízek s čedarem, pečený na plechu v troubě

Řízek z mletého hovězího a vepřového masa s čedarem, pečený v troubě. Vyzkoušejte a uvidíte, jak vám bude chutnat!
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 40 min
Porce: 4
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

  • Na sekaný řízek:
  • 300 g mletého hovězího masa
  • 300 g mletého vepřového masa
  • 1 vejce
  • 250 g sýru čedar
  • SŮL
  • PEPŘ
  • lžička mletého kmínu
  • asi 200 g strouhanky
  • Na bramborovou kaši:
  • 5 BRAMBORY
  • hrnek vlažného mléka
  • lžíce másla
  • SŮL

PRACOVNÍ POSTUP

  • Ve větší míse smícháme mleté maso, vejce, nastrouhaný sýr, špetku soli, pepř a kmín.
  • Ze vzniklé směsi vytvarujeme řízky, do kterých uprostřed uděláme malou jamku, aby se při pečení moc nesrazily a nebyly vyboulené.
  • Sekané řízky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 180 °C po dobu 25-35 minut do zlatova.
  • Mezitím si oloupeme a omyjeme brambory. Uvaříme je ve vroucí osolené vodě do změknutí (cca 15 minut). Poté scedíme přebytečnou vodu, rozmačkáme, přidáme vlažné mléko, máslo a promícháme. Kaši dle chuti osolíme.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!