Go Back
+ servings
krůtí stehno recept

Krůtí stehno na česneku s rýží

Dozlatova pečené krůtí stehno na česneku, podávané s rýží parboiled.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Porce: 2
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

Krůtí stehno:

  • 2 ks krůtí stehna
  • 10 stroužek ČESNEK
  • SŮL (dle potřeba)
  • 1 lžíce OLIVOVÝ OLEJ
  • tymián (snítka)
  • kmín
  • 1 dcl voda na podlití

Rýže:

PRACOVNÍ POSTUP

Krůtí stehna:

  • Troubu předehřejeme na 180 °C, krůtí stehna omyjeme, osolíme a opepříme.
  • Do vhodné zapékací nádoby s víkem (používám skleněnou) nalijeme trochu vody, aby se nám stehna nepřipekla ke spodní části nádoby. Přidáme snítku čerstvého tymiánu a na plátky oloupaný a nakrájený česnek.
  • Krůtí stehna potřeme olivovým olejem, osolíme a vložíme do zapékací nádoby, kterou přiklopíme.
  • Pečeme v troubě zhruba hodinu a půl.
  • Po uplynutí této doby odklopíme víko a dopečeme dozlatova na 200 °C cca 15-20 minut.

Příprava rýže:

  • Rýži propláchneme ve studené vodě, a poté vaříme v osolené vodě po dobu 25 minut. Do vody před vložením rýže přidáme koření: bobkový list, hřebíček, nové koření a jednu celou oloupanou cibuli. Jeden hrnek rýže přijde na 2 díly vody.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Lehká a zdravá večeře.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!