Go Back
bramboráky se slaninou recept

Rychlé bramboráky se slaninou

Výborné bramboráky s Lučinou, tip na rychlou večeři!
5 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 30 min
Celkový čas: 50 min
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

  • 700 g BRAMBORY
  • 2 ks vejce
  • 150 ml MLÉKO
  • 60 g polohrubá mouka
  • 5 stroužek ČESNEK
  • 1 lžička SŮL
  • 1 lžička sušená majoránka
  • ½ lžička kurkuma ((volitelně, není nutná))
  • 100 g slanina

PRACOVNÍ POSTUP

  • Nejprve nakrájíme slaninu na malé kostičky a na troše oleje ji opražíme.
  • Brambory oloupeme a nastrouháme najemno.
  • Přebytečnou vodu slijeme, ale žádný stres, nebude jí mnoho.
  • Česnek oloupeme a utřeme, přidáme k bramborám.
  • Přidáme dále mouku, sůl, majoránku, kurkumu a opraženou slaninu, přilijeme mléko.
  • Těsto by nemělo být úplně tekuté, spíše husté.
  • Na pánvi rozpálíme sádlo.
  • Nabereme 1 vrchovatou lžíci těsta, opatrně vložíme na pánev a rozprostřeme na placku cca 15x8 cm.
  • Opečeme z obou stran do zlatova.
  • Necháme mírně vychladnout, potřeme Lučinou, ozdobíme a podáváme.

Ještě pár slov k receptu:

Bramboráky si dejte klidně samotné, u nás je Lučina bonus, dětem na bramborákách moc chutná!
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!