Go Back
+ servings
sicilské penne pomodore recept

Sicilské penne pomodoro s rajčatovou omáčkou

Italské těstoviny penne pomodore s domácí rajčatovou omáčkou z kořenové zeleniny. Vyzkoušejte!
5 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 30 min
Porce: 4
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

  • 1 ks CIBULE
  • 200 g celer
  • 1 ks MRKEV (větší)
  • 250 g loupaná rajčata (konzervovaná)
  • 250 g čerstvá rajčata
  • 3 stroužek ČESNEK
  • tymián (snítka)
  • bazalka (čerstvá nebo sušená)
  • cukr (podle chuti)
  • SŮL (podle chuti)
  • těstoviny penne rigate

PRACOVNÍ POSTUP

  • Celer a mrkev očistíme a nastrouháme, rajčata a cibuli nakrájíme na malé
  • V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme zeleninu.
  • Poté přidáme čerstvá i konzervovaná rajčata a za občasného míchání 40 minut dusíme.
  • Omáčku propasírujeme a ještě 10 minut necháme vařit.
  • Nakonec přidáme dle chuti cukr, sůl. Ochutíme bazalkou a tymiánem.
  • Těstoviny Penne vaříme dle návodu ve vroucí osolené vodě cca 10 minut. Těstoviny by měly být uvařené al dente, tj. „na skus".

Ještě pár slov k receptu:

Těstoviny penne rigate jsou typ rourovitých těstovin se šikmo seříznutými konci.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!