Vhodnou pečicí nádobu s víkem vymažeme sádlem, dno zasypeme na jemno nakrájenou cibulí s česnekem a přidáme snítku čerstvého rozmarýnu.
Omyté a osušené kotlety osolíme, opepříme, položíme do pečicí nádoby a podlijeme trochou vody.
Nádobu přiklopíme, vložíme do trouby a pečeme na 160 °C 50 minut, poté odklopíme víko nádoby a na posledních 10 minut zvýšíme teplotu na 180 stupňů a kotlety dopečeme.
Kotlety zůstanou díky nízké teplotě uvnitř šťavnaté a při pečení na sádle nebudou tak vysušené.
Během doby, kdy jsou kotlety v troubě, si připravíme přílohu. Pohanku propláchneme ve studené vodě a vaříme ve vroucí osolené vodě 12-15 minut. Druhou a šetrnější možností přípravy pohanky je vařit pohanku 3 minuty ve vroucí osolené vodě, poté jí odstavit z plotny a nechat v teple 30-40 minut dojít. Obecně platí, že se dává jeden díl pohanky na dva díly vody, stejně jako u rýže. Pohanku poté zjemníme přidáním másla, dochutíme majoránkou a solí.