Go Back
+ servings
recept brambory pečené v troubě

Brambory pečené v troubě

Brambory pečené v troubě na vymaštěném plechu, sypané bylinkami. Jednoduchý a chutný recept, kterému neodoláte.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Vaření: 45 min
Porce: 4
Autor: MlsnaVarecka.cz

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Troubu rozpálíme na 170 °C.
  • Brambory oškrábeme a nakrájíme napříč na kolečka silná asi půl centimetru.
  • Na plech nalijeme olej a rozetřeme jej.
  • Brambory vložíme na vymaštěný plech, zlehka posolíme a posypeme bylinkovou směsí.
  • Rukama vše promícháme, aby koření, sůl a olej rovnoměrně obalily brambory.
  • Dáme péct do trouby na cca 40 minut. V průběhu pečení brambory dřevěnou obracečkou párkrát obrátíme, aby se zbytečně nepřichytávaly k plechu.
  • Brambory jsou opečené v okamžiku, kdy začnou zlátnout, a pokud do nich píchnete vidličkou, jsou měkké.
  • Podáváme k masu, nebo samotné se zakysanou smetanou ochucenou česnekem.

Ještě pár slov k receptu:

Vhodné jako příloha, dají se ale servírovat také jako lehká večeře.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!