Kančí maso omyjeme, očistíme od blan a nakrájejíme společně s hovězím krkem na středně velké kostky.
Housky nakrájíme na kostičky, vložíme do misky a zalijeme mlékem. Mlékem nasáklé houskové kostičky vymačkáme a přidáme k masu. Osolíme, opepříme a vše pomeleme na masovém mlýnku.
Do směsi přidáme jedno vejce, najemno nakrájenou cibuli, utřený česnek, dle chuti uzenou papriku, majoránku a polévkovou lžíci hladké mouky.
Rukama poté celou směs důkladně propracujeme tak, aby se směs co nejlépe spojila a nevznikaly v ní vzduchové bubliny.
Z vypracované směsi vytvoříme velkou šišku (můžete klidně i dvě menší) a vložíme do vhodné zapékací nádoby. Šišku potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem.
Sekanou pečeme nejdříve na 160 °C přibližně 50 minut, poté zvýšíme teplotu na 200 °C a dopečeme 10 minut dozlatova.
Dýni rozkrojíme napůl, očistíme, lžící vyškrabeme dužinu a semínka. Oloupáme, nakrájíme na středně velké kostičky. Oloupáme brambory, nakrájíme na kostičky a přidáme k dýni.
Vaříme ve vroucí osolené vodě 15-20 minut do změknutí. Přebytečnou vodu scedíme. Přilijeme smetanu, zjemníme dle potřeby máslem a dle chuti dosolíme.