Go Back
+ servings
kančí sekaná recept

Kančí sekaná s dýňovým pyré

Recept na kančí sekanou, podávejte ideálně s dýňovým pyré.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 1 hod
Porce: 8
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

Na sekanou:

  • 500 g kančí plec
  • 200 g hovězí krk
  • 2 vejce
  • 100 ml MLÉKO
  • 100 ml vody
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 housky
  • ČESNEK
  • CIBULE
  • majoránka
  • uzená paprika
  • SŮL
  • PEPŘ
  • kmín

Na dýňové pyré:

PRACOVNÍ POSTUP

  • Kančí maso omyjeme, očistíme od blan a nakrájejíme společně s hovězím krkem na středně velké kostky.
  • Housky nakrájíme na kostičky, vložíme do misky a zalijeme mlékem. Mlékem nasáklé houskové kostičky vymačkáme a přidáme k masu. Osolíme, opepříme a vše pomeleme na masovém mlýnku.
  • Do směsi přidáme jedno vejce, najemno nakrájenou cibuli, utřený česnek, dle chuti uzenou papriku,  majoránku a polévkovou lžíci hladké mouky.
  • Rukama poté celou směs důkladně propracujeme tak, aby se směs co nejlépe spojila a nevznikaly v ní vzduchové bubliny.
  • Z vypracované směsi vytvoříme velkou šišku (můžete klidně i dvě menší) a vložíme do vhodné zapékací nádoby. Šišku potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem.
  • Sekanou pečeme nejdříve na 160 °C přibližně 50 minut, poté zvýšíme teplotu na 200 °C a dopečeme 10 minut dozlatova.
  • Dýni rozkrojíme napůl, očistíme, lžící vyškrabeme dužinu a semínka. Oloupáme, nakrájíme na středně velké kostičky. Oloupáme brambory, nakrájíme na kostičky a přidáme k dýni.
  • Vaříme ve vroucí osolené vodě 15-20 minut do změknutí. Přebytečnou vodu scedíme. Přilijeme smetanu, zjemníme dle potřeby máslem a dle chuti dosolíme.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!