Den předem svaříme (přivedeme k varu) 350 ml smetany s 30 g cukru a 45 g kakaa na pařížskou šlehačku. Po vychladnutí uložíme v lednici. Druhý den vyšleháme.
Troubu předehřejeme na 160 °C. Vymažeme a vysypeme dortovou formu (já dávám pouze na dno pečicí papír, okraje potom odříznu od formy a papír stáhnu). Do ohnivzdorné mísy vyklepneme vejce a přidáme oba cukry. Nad párou šleháme do husté světlé pěny 5 minut. Poté šleháme už mimo páru asi 10 minut. Přisypeme mouku smíchanou s kakaem a nakonec vmícháme olej.
Těsto nalijeme do formy, dva až třikrát jemně bouchneme o linku, aby se uvolnily velké bublinky, a dáme péct na přibližně 45 minut. Po zapíchnutí špejle nebo párátka by na něm nemělo těsto ulpívat. Suchá špejle znamená, že je těsto upečené. Necháme chvíli zchladnout a poté odstraníme boky formy/vyklopíme.
Dort můžeme 1x překrojit. Vyšleháme bílou a pařížskou šlehačku. Naplníme a ozdobíme.