Go Back
+ servings
jehněčí kotlety s lilky

Jehněčí kotlety s lilky

Jemná a delikátní chuť - to jsou jehněčí kotletky připravované s bulgurem a lilky.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Vaření: 45 min
Porce: 4
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

  • 4 jehněčí kotlety
  • 3 lilky
  • zeleninový vývar
  • 250 g rajčat
  • 1 citron
  • snítky tymiánu a petrželky
  • 60 g bulguru
  • 4 Stroužky česneku
  • mletý pepř (sůl)

Marináda na bulgur:

  • 3 lžíce oleje
  • citronová šťáva
  • mletý pepř a sůl

PRACOVNÍ POSTUP

  • Lilky podélně nařízneme na tenké plátky, osolíme a necháme tzv. vypotit.
  • V zeleninovém vývaru povaříme bulgur, trvá to asi 8 minut. Scedíme a necháme vychladnout.
  • Rajčata spaříme a oloupeme. Poté je rozpůlíme, vyjmeme vnitřky a pokrájíme na kostičky.
  • Petrželku nasekáme a promícháme s bulgurem a rajčaty.
  • Připravíme si marinádu ze 3 lžic oleje, citronové šťávy, pepře a soli. Marinádou přelijeme bulgur a promícháme.
  • Kotlety opečeme po obou stranách doměkka. Dobu, po kterou se kotlety budou nacházet na pánvi, není třeba přehánět – jehněčím kotletám stačí málo.
  • Ochutíme tymiánem, utřeným česnekem, solí a pepřem, stáhneme z ohně a udržujeme teplé.
  • Lilky osušíme, opečeme na oleji do zlatava až hněda a opepříme. Vše položíme na talíře a ozdobíme citronem.

Ještě pár slov k receptu:

Porce je počítaná pro 3-4 osoby.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!