Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jehněčí kotlety s lilky
Jemná a delikátní chuť - to jsou jehněčí kotletky připravované s bulgurem a lilky.
No ratings yet
Vytisknout
Připnout
Vaření:
45
min
min
Porce:
4
Autor:
MlsnáVařečka.cz
INGREDIENCE
4
jehněčí kotlety
3
lilky
zeleninový vývar
250
g
rajčat
1
citron
snítky tymiánu a petrželky
60
g
bulguru
4
Stroužky česneku
mletý pepř
(sůl)
Marináda na bulgur:
3
lžíce oleje
citronová šťáva
mletý pepř a sůl
PRACOVNÍ POSTUP
Lilky podélně nařízneme na tenké plátky, osolíme a necháme tzv. vypotit.
V zeleninovém vývaru povaříme bulgur, trvá to asi 8 minut. Scedíme a necháme vychladnout.
Rajčata spaříme a oloupeme. Poté je rozpůlíme, vyjmeme vnitřky a pokrájíme na kostičky.
Petrželku nasekáme a promícháme s bulgurem a rajčaty.
Připravíme si marinádu ze 3 lžic oleje, citronové šťávy, pepře a soli. Marinádou přelijeme bulgur a promícháme.
Kotlety opečeme po obou stranách doměkka. Dobu, po kterou se kotlety budou nacházet na pánvi, není třeba přehánět – jehněčím kotletám stačí málo.
Ochutíme tymiánem, utřeným česnekem, solí a pepřem, stáhneme z ohně a udržujeme teplé.
Lilky osušíme, opečeme na oleji do zlatava až hněda a opepříme. Vše položíme na talíře a ozdobíme citronem.
Ještě pár slov k receptu:
Porce je počítaná pro 3-4 osoby.
Líbí se vám recept?
Další porci inspirace najdete na našem
Pinterestu
!