Připravíme si vyšší polévkový hrnec, ideálně se silnějším dnem.
Jehněčí krk i kosti očistíme a vložíme do hrnce.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky.
Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, česnek zbavíme slupky a nasekáme.
Na pánvi rozpálíme sádlo nebo přepuštěné máslo a vhodíme klínky cibule, krátce orestujeme.
Poté přidáme zázvor, česnek, chilli papričky, pepř, koriandr, nové koření a bobkový list. Jakmile se směs rozvoní, přidáme ji do hrnce k jehněčímu masu.
Zalijeme dostatečným množstvím studené vody, osolíme a vaříme na mírném plamenu doměkka.
Jakmile je maso měkké, vývar slijeme do jiného hrnce, a přidáme do něj brambory, mrkev a řapíkatý celer, nakrájené na kousky. Uvaříme doměkka.
Jehněčí obereme a vrátíme do polévky.
Dochutíme natí čerstvého koriandru, který polévku krásně provoní.