Go Back
+ servings
jehněčí polévka

Polévka z jehněčího krku

Jehněčí vývar, který vás krásně zahřeje v chladných dnech.
3 from 4 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 1 hod
Porce: 6
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Připravíme si vyšší polévkový hrnec, ideálně se silnějším dnem.
  • Jehněčí krk i kosti očistíme a vložíme do hrnce.
  • Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky.
  • Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, česnek zbavíme slupky a nasekáme.
  • Na pánvi rozpálíme sádlo nebo přepuštěné máslo a vhodíme klínky cibule, krátce orestujeme.
  • Poté přidáme zázvor, česnek, chilli papričky, pepř, koriandr, nové koření a bobkový list. Jakmile se směs rozvoní, přidáme ji do hrnce k jehněčímu masu.
  • Zalijeme dostatečným množstvím studené vody, osolíme a vaříme na mírném plamenu doměkka.
  • Jakmile je maso měkké, vývar slijeme do jiného hrnce, a přidáme do něj brambory, mrkev a řapíkatý celer, nakrájené na kousky. Uvaříme doměkka.
  • Jehněčí obereme a vrátíme do polévky.
  • Dochutíme natí čerstvého koriandru, který polévku krásně provoní.

Ještě pár slov k receptu:

Výborná polévka, nebo jehněčí vývar. Zahřeje a dodá našemu tělu důležité stopové prvky.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!