Go Back
+ servings
jehněčí kýta recept

Pomalu pečená jehněčí kýta

Pomalu pečená jehněčí kýta s tymiánem, špikovaná slaninou.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 30 min
Vaření: 5 hod
Porce: 2
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Jehněčí kýtu očistíme od hrubého tuku a odblaníme.
  • Tenkým nožem uděláme do kýty vpichy, které rozšíříme pomocí prstů.
  • Nakrájíme slaninu nadrobno, česnek utřeme, snítky tymiánu nasekáme.
  • Do otvorů v kýtě vetřeme česnek, naplníme slaninou a bylinkami.
  • Kýtu ze všech stran osolíme.
  • Vložíme do pevného alobalu a zabalíme tak, aby nemohla unikat pára.
  • Zabalenou kýtu dáme na pekáč a vložíme do trouby vyhřáté na 100 °C a pečeme cca 5-6 hodin, až je maso měkké.
  • Podáváme s bramborem pečeným v troubě a dipem ze zakysané smetany.

Ještě pár slov k receptu:

Vystačí na 2-3 porce.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!