Go Back
+ servings
těstoviny s Lučinovou omáčkou

Špagety s krémovou omáčkou z Lučiny

Špagety s lučinovou omáčkou: ultra rychlý recept, který bude chutnat všem! Vyzkoušejte.
4.34 from 12 votes
Vytisknout Připnout
Vaření: 30 min
Porce: 3
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Dáme vařit vodu na špagety, dostatečně osolíme.
  • Nakrájíme slaninu na kostičky. Stroužky česneku oloupeme a lehce rozmáčkneme až stroužek lupne – uvolní se tak silice. Česnek netřeme!
  • Pánev na plotýnce rozpálíme, vlijeme lžíci oleje, a až je tento dostatečně rozehřátý, vhodíme do pánve kostky slaniny a stroužky česneku.
  • Mícháme, slanina se hezky osmaží, to samé česnek.
  • Mezitím dáme vařit špagety, které připravíme al dente (na skus).
  • Jakmile jsou špagety uvařené, stáhneme teplotu na pánvi a přilijeme olivový olej. Promícháme.
  • Špagety slijeme a přidáme do pánve ke slanině. Posypeme trochou chilli vloček a čerstvě namletým pepřem. Přidáme Lučinu a promícháme.
  • Na talíři tvoříme ze špaget „hnízda“, obložíme slaninou, můžeme přidat snítky bylinek a čerstvě nakrájenou zeleninu na ozdobu.

Ještě pár slov k receptu:

Z tohoto množství připravíme 3-4 porce.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!