Go Back
+ servings
apple crumble recept

Apple crumble: obrácený jablečný koláč

Lahodná dobrota! Drobečkový koláč, apple crumble, s kopečkem zmrzliny a křupavou krustou.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 40 min
Porce: 8
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Zapneme troubu na 170 °C (horkovzduch o 20 °C méně).
  • Oloupeme jablka a vykrojíme jádřince. Nakrájíme na malé kostky.
  • Na pánvi roztopíme 40 g másla a vhodíme nakrájená jablka. Zakápneme je citronovou šťávou a posypeme vanilkovým cukrem. Vlašské ořechy nasekáme přidáme k jablkům. Vše smažíme při vyšší teplotě, až kousky jablek dostanou nazlátlou krustu.
  • Osmažená jablka rozložíme na dno kulaté koláčové formy o pr. cca 28 cm. Zlehka poprášíme skořicí.
  • Rozpustíme 150 g másla.
  • Do mísy nasypeme pohankovou a celozrnnou mouku, tmavý i bílý cukr. Nadrobíme oříškové BEBE. Přidáme prášek do pečiva.
  • Sypkou směs zalijeme zchladlým máslem, promícháme na mokrou drobenku.
  • Drobenkou posypeme jablka v rovnoměrné vrstvě.
  • Dáme péct do trouby, až je vršek apple crumble křupavý, trvá to asi 30 minut.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!