Go Back
kandované fialky

Kandované fialky

Fialky kandované v cukru. Obrňte se trpělivostí, výsledek se vám odmění! Zvládnou i začátečníci, doba přípravy odpovídá tomu, jak dlouho vaše záda vydrží.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

  • Svařím vodu s cukrem a nechám vychladit. Bude to spíš taková sladká voda.
  • Všechny pracovní nástroje si připravím na linku (abych potom už nic nehledala. Je dobré mít po ruce i nějakou vlhkou utěrku, do které si můžu utírat ulepené ruce.)
  • Část pečícího papíru potřu cukrovým rozvarem a fialku do něj přitlačím přední stranou. Zadní stranu natřu štětečkem. Po několika fialkách jsem tento postup ale vzdala a naházela asi 10 fialek najednou do rendlíku s rozvarem – nic dramatické se neudálo a šlo to rychleji.
  • Fialku pinzetou vyjměte z rozvaru a pocukrujte. Mně se víc osvědčilo fialku přitlačit do cukru přední částí a zadní pocukrovat. Je ale třeba nejdříve narovnat okvětní lístky pinzetou a třeba špachtlí nebo párátkem.
  • Fialky nechte asi dva dny zaschnout na plechu.

PRACOVNÍ POSTUP

  • čerstvé fialky
  • voda 150 ml
  • cukr 2 lžíce
  • jemný cukr krupice na posypání
  • pečicí papír (nebo jinou podložku, třeba silikonovou)
  • pinzeta
  • štětec malý a úzký, ale já využila spíš velký a široký viz fotky
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!