Go Back
+ servings
rybízový koláč recept

Drobenkový rybízový koláč s tvarohem

Rychlý drobenkový koláč s rybízem a tvarohem. Do formy nebo na malý plech - vyzkoušejte!
4.56 from 9 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 45 min
Porce: 12
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

  • 500 g polohrubé mouky
  • 200 g MÁSLO
  • 100 g hnědého cukru
  • 500 g měkkého tvarohu ve vaničce
  • 150 g krupicového cukru
  • 3 vejce
  • 400 g čerstvého červeného rybízu

PRACOVNÍ POSTUP

  • Troubu předehřejeme na 180 °C a kulatou formu na koláč nebo menší plech vyložíme pečicím papírem.
  • Připravíme drobenku: smícháme mouku s hnědým cukrem a změklým máslem, pracujeme špičkami prstů. Nemícháme moc dlouho, jen dokud se ingredience nespojí, ale pořád se drobí.
  • 2/3 drobenky vysypeme do formy.
  • V míse smícháme tvaroh, krupicový cukr a vajíčka. Tuto směs vylejeme na drobenku v plechu a posypeme rybízem.
  • Rybíz potom posypeme zbytkem drobenky.
  • Dáme péct do předehřáté trouby asi na 45 minut.

Ještě pár slov k receptu:

Příprava koláče je snadná, zvládne i začátečník. Příprava zabere 20 minut, dalších 45 minut pečení v troubě.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!