Go Back
+ servings
kokosky s borůvkovým krémem recept

Kokosky s borůvkovým krémem z mascarpone

Výrazná kombinace kokosek a borůvkového krému z mascarpone chutná báječně! Stojí za vyzkoušení.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 20 min
Porce: 16
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

Kokosky:

  • 6 bílků
  • 5 lžic cukr písek
  • SŮL
  • 100 g strouhaného kokosu

Borůvkový krém z mascarpone:

  • 250 g mascarpone (1 balení)
  • 100 g mražených borůvek
  • 2 lžíce pískového cukru
  • Malá lžička práškové želatiny
  • Pár kapek vanilkové esence

PRACOVNÍ POSTUP

  • Zapneme troubu na 120 °C (elektrická, bez horkovzduchu)
  • Z bílků ušleháme tuhý sníh. Začneme elektrickým šlehačem na nižší otáčky, po chvilce přidáme lžíci cukru a špetku soli, zvýšíme rychlost. Po chvíli opět přidáme cukr a navýšíme rychlost, postupně dosypeme zbytek cukru a sníh vyšleháme dotuha.
  • Do vyšlehaného sněhu opatrně stěrkou vmícháme kokos.
  • Plech vyložíme pečicím papírem a pomocí lžíce tvoříme placičky. Na jeden plech se jich vejde cca 16, z uvedeného množství v receptu budou dva plechy.
  • Vložíme do vyhřáté trouby a necháme 40 minut péct.
  • Připravíme si borůvkový krém: Mražené borůvky vsypeme do hrnečku, podlijeme lžící vody a přivedeme k varu. Borůvky po chvíli pustí šťávu. Přidáme lžíci cukru a chvíli povaříme.
  • Borůvkový rozvar přecedíme přes síto, pomocí polévkové lžíce z borůvek vymačkáme, co jen je možné.
  • Do borůvkové šťávy přimíchejte lžíci mascarpone, tekutinu tak lehce zchladíte. Do směsi přidejte malou, spíše zarovnanou lžičku práškové želatiny a vše dobře rozmíchejte.
  • Přidejte zbytek mascarpone, lžíci cukru (celkem tedy budou v krému 2 lžíce cukru) a pár kapek esence. Promíchejte.
  • Vychladlé kokosové placičky opatrně sloupněte z pečicího papíru a vždy dvě a dvě slepte borůvkovým krémem.
  • Nechte vychladit v lednici a podávejte.

Ještě pár slov k receptu:

Z tohoto množství připravíte 16 slepených kokosek.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!