Příprava křehkého těsta: Smícháme obě mouky, přidáme špetku soli a nasekáme ztuhlé máslo, které jsme vyndali z lednice. Rychle zpracujeme na drobenku, zbytečně nehněteme. Přilejeme dvě lžíce studené vody a zkusíme, jestli už těsto drží pohromadě. Pokud ne, přidáme ještě jednu lžíci – pak by již hrouda těsta měla být celistvá. Křehké těsto zabalíme do fólie a dáme odpočinout do lednice na 2 hodiny, nebo i přes noc.
Pečení
Zapneme elektrickou troubu na 180 °C.
Vezmeme si k ruce kulatou koláčovou formu o průměru 23 cm. Těsto vyválíme na placku ve tvaru kruhu. Půjde to ztuha, případně můžeme rozválet kusy těsta a vtlačit je do formy, okraje zvednout po obvodu.
Dno několikrát propícháme vidličkou a dáme péct do trouby, než koláč chytne světle růžovou barvu (trvá to zhruba 20 minut). Poté vyndáme a necháme trochu zchladnout. Troubu stáhneme na 160 °C.
Mezitím omyjeme a osušíme švestky, rozpůlíme je a odpeckujeme.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme vločky a cukr, vložky necháme rozvonět, zlehka je opražíme a necháme vychladnout.
V míse připravíme tvarohovou nádivku: tvaroh smícháme s cukrem a vajíčkem, přidáme vanilkovou esenci.
Na upečený korpus nalijeme tvarohovou nádivku a poklademe švestkami.
Na švestky navršíme posypku z opražených ovesných vloček.
Vložíme do trouby a necháme dalších15-20 minut péct.