V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibulku dozlatova. Potom přidáme přelisovaný česnek a koření. Necháme ještě asi 1-2 minuty osmahnout. Zalejeme vývarem a přidáme na kostky nakrájenou mrkev.
Vaříme 10 minut, poté přidáme cizrnu. Necháme projít varem a poté rozmixujeme tyčovým mixérem. Polévku můžete rozmixovat úplně dohladka nebo jen trošku, aby v polévce zůstaly kousky mrkve nebo cizrny.
Přisypeme lusky zelené fazolky, nakrájené asi na 3 cm špalíčky, a ještě 3 minuty povaříme.
Dochutíme solí a pepřem.
Před podáváním zakápneme dýňovým nebo olivovým olejem, přizdobíme snítkou petrželky a servírujeme například s indickým chlebem.
Ještě pár slov k receptu:
Snadný recept, ideální jako lehká, rychlá večeře.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!