Go Back
cizrnová polévka recept

Cizrnová krémová polévka s fazolovými lusky

Rychlý recept na cizrnovou polévku se zelenými fazolkami. Uvařená raz dva, krémovitá, jemná, báječně chutná.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 30 min
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibulku dozlatova. Potom přidáme přelisovaný česnek a koření. Necháme ještě asi 1-2 minuty osmahnout. Zalejeme vývarem a přidáme na kostky nakrájenou mrkev.
  • Vaříme 10 minut, poté přidáme cizrnu. Necháme projít varem a poté rozmixujeme tyčovým mixérem. Polévku můžete rozmixovat úplně dohladka nebo jen trošku, aby v polévce zůstaly kousky mrkve nebo cizrny.
  • Přisypeme lusky zelené fazolky, nakrájené asi na 3 cm špalíčky, a ještě 3 minuty povaříme.
  • Dochutíme solí a pepřem.
  • Před podáváním zakápneme dýňovým nebo olivovým olejem, přizdobíme snítkou petrželky a servírujeme například s indickým chlebem.

Ještě pár slov k receptu:

Snadný recept, ideální jako lehká, rychlá večeře.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!