Go Back
domácí kornoutky na zmrzlinu recept

Domácí kornoutky na zmrzlinu

Milujete domácí zmrzlinu stejně jako já? A co takhle upéct si k ní také domácí zmrzlinové kornoutky?
5 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Vaření: 45 min
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

Recept č. 1 (16 kornoutků)

Recept č. 2 (22 kornoutků)

PRACOVNÍ POSTUP

Recept č. 1:

  • Máslo rozehřejeme a necháme vychladnout, aby nebylo horké.
  • Vidličkou smícháme bílky s cukrem, vanilkou (skořicí) a solí. Nešleháme, jen mícháme.
  • Do hmoty vmícháme mouku, poté rozpuštěné máslo. Těstíčko by mělo být polotuhé.
  • Mezitím si rozehřejeme vaflovač na kornoutky. Jakmile je dostatečné horký, nalejeme doprostřed plotýnky asi lžíci těsta a rychle přiklopíme. Vaflovač není třeba díky máslu v těstě vymazávat, ale v případě, že by se kornoutky připalovaly, můžete ho případně ještě trochu vymazat máslem.
  • Vafle je upečená, když má zlatavou až hnědou barvu. Sundáme ji z přístroje a ihned zatočíme pomocí kopyta, které je součástí balení vaflovačů na kornoutky. Pár vteřin podržíme finální tvar pevně přitisknutý ke kopytu.
  • Poté dáme do dostatečně vysoké sklenice vychladnout a ztuhnout.

Recept č. 2

  • Oddělíme žloutky od bílků. Bílky se špetkou soli vyšleháme dotuha.
  • V jiné míse vyšleháme žloutky, vodu a cukr do pěny.
  • Mouku smícháme s kypřicím práškem a postupně zamícháme do žloutkové pěny. Poté přidáme i rum. Nakonec opatrně vmícháme stěrkou vyšlehaný sníh. A dál postupujeme jako u prvního receptu (kroky 4-6).

Ještě pár slov k receptu:

Pokud jste si vyhráli s výrobou kornoutků, zkuste si připravit i DOMÁCÍ ZMRZLINU!
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!