Máslo rozehřejeme a necháme vychladnout, aby nebylo horké.
Vidličkou smícháme bílky s cukrem, vanilkou (skořicí) a solí. Nešleháme, jen mícháme.
Do hmoty vmícháme mouku, poté rozpuštěné máslo. Těstíčko by mělo být polotuhé.
Mezitím si rozehřejeme vaflovač na kornoutky. Jakmile je dostatečné horký, nalejeme doprostřed plotýnky asi lžíci těsta a rychle přiklopíme. Vaflovač není třeba díky máslu v těstě vymazávat, ale v případě, že by se kornoutky připalovaly, můžete ho případně ještě trochu vymazat máslem.
Vafle je upečená, když má zlatavou až hnědou barvu. Sundáme ji z přístroje a ihned zatočíme pomocí kopyta, které je součástí balení vaflovačů na kornoutky. Pár vteřin podržíme finální tvar pevně přitisknutý ke kopytu.
Poté dáme do dostatečně vysoké sklenice vychladnout a ztuhnout.
Recept č. 2
Oddělíme žloutky od bílků. Bílky se špetkou soli vyšleháme dotuha.
V jiné míse vyšleháme žloutky, vodu a cukr do pěny.
Mouku smícháme s kypřicím práškem a postupně zamícháme do žloutkové pěny. Poté přidáme i rum. Nakonec opatrně vmícháme stěrkou vyšlehaný sníh. A dál postupujeme jako u prvního receptu (kroky 4-6).