Go Back
+ servings
tzatziki recept

Řecké tzatziki – co to je a jak připravit

Řecké tzatziki, lahodná studená omáčka z okurky a jogurtu, ideální k bílému pečivu, bagetce, opečeným bramborám či masu.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Vaření: 30 min
Porce: 2
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

  • 1 salátová okurka
  • 200 ml řeckého jogurtu
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • citronová šťáva (z ½ citronu)
  • SŮL (pepř)
  • snítka čerstvého kopru

PRACOVNÍ POSTUP

  • Okurku oloupeme a rozpůlíme, semínka uprostřed po celé délce okurky vyřízneme.
  • Pokud máme čas, okurku osolíme a necháme vypotit. Okurka pustí šťávu a tzatziki bude mít lepší konzistenci, bude držet pohromadě.
  • Okurku nastrouháme nahrubo, dáme do cedníku, a vymačkáme šťávu.
  • Snítku kopru „očešeme“, vrcholek kopru můžeme dát stranou na ozdobu.
  • K nastrouhané okurce přidáme jogurt, nahrubo rozdrcený česnek, citronovou šťávu, olivový olej, kopr.
  • Rozmícháme, vložíme do misky, přizdobíme koprem a dáme do lednice vychladit. Zhruba po hodině vyndáme a podáváme.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!