Go Back
+ servings
švestkové knedlíky recept

Švestkové knedlíky z tvarohovo-bramborového těsta

Nejlepší švestkové knedlíky, protože je vymyslel a uvařil můj syn :)
4.34 from 6 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 30 min
Vaření: 30 min
Porce: 4
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

  • 180 g BRAMBORY (předem uvařených (asi 3 střední brambory))
  • 250 g tvarohu z fólie (nikoliv z vaničky)
  • 310 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • SŮL
  • 22 rozpůlených (vypeckovaných švestek)
  • cukr písek
  • Na posypku: mák (cukr moučka, rozpuštěné máslo)

PRACOVNÍ POSTUP

  • Brambory předem uvaříme ve slupce, až vychladnou, oloupeme.
  • V míse brambory nastrouháme najemno, přidáme tvaroh, mouku, vejce a špetku soli.
  • Zpracujeme v pružné těsto.
  • Do velkého hrnce dáme vařit vodu, osolíme.
  • Švestky opláchneme, osušíme
  • Z těsta vyválíme váleček, který nakrájíme na stejně velké kousky.
  • Z kousku těsta vytvoříme placičku, do které vložíme rozpůlenou švestku. Do středu švestky nasypeme lžičkou trochu cukru.
  • Švestku těstem obalíme a hezky rukama zakulatíme.
  • Knedlíky vkládáme do vařící vody, zkontrolujeme, že se nepřilepily ke dnu, a vaříme cca 5 minut, dokud nevyplavou na povrch.
  • Na talíři servírujeme s mletým mákem, sypaným cukrem moučkou, přelité rozpuštěným máslem.

Ještě pár slov k receptu:

Z tohoto množství uděláte cca 22 knedlíků.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!