Protože sušenkové korpusy na nepečené dorty zapékám, zapněte troubu na 180 °C.
Do rendlíku ve vodní lázni nechte rozpustit nalámanou hořkou čokoládu a máslo, které jste nasekali na kousky.
V druhém plecháčku rozpusťte máslo na sušenkový korpus.
Sušenky vložte do sáčku a rozdrťte pomocí válečku. Vsypte do misky a zalijte rozpuštěným máslem. Promíchejte.
Dno dortové formy průměru 23-24 cm vyložte pečicím papírem. Nasypte do formy sušenkovou směs a pečlivě upěchujte, mírně zvedněte okraje. Dejte péct na 6-8 minut, jakmile se okolo trouby začne linout báječná vůně, vyndejte a nechte na kuchyňské lince zchladit.
Do mixeru dejte tofu nakrájené na kostičky, sójové mléko, čerstvý sýr, vanilkovou esenci, moučkový cukr a rozteklou čokoládu s máslem. Důkladně umixujte.
Krém vylijte na předpečený korpus, rozestřete, nechte vychladit na pokojovou teplotu a poté vložte do ledničky.
Před podáváním posypte plátky mořské soli (lze vynechat, ale je to pěkné na oko a taky čokodort dostane to správné cosi navíc :)
Krájejte na klínky a podávejte.