Pokud mají plátky pečeně tukovou vrstvu, nařízněte ji až k masu ve 2 cm rozestupech.
Osolte a opepřete pečeni, vetřete do ní česnek.
Na pánvi rozpalte olej a plátky pečeně na něm opečte z obou stran, až dostanou zlatavou kůrčičku.
Vyndejte maso bokem na talíř.
Cibuli oloupejte, jablka rozpulte, zbavte je jádřinců, oboje nakrájejte na klínky.
Vhoďte cibuli i jablka na výpek z pečeně, připravíme si parádní základ pro báječnou omáčku k masu.
Cibuli i jablka zakápneme javorovým sirupem (nebo posypeme cukrem), mícháme v pánvi a necháme zkaramelizovat. Mírně osolíme.
Připravíme si pekáč: na dno nalejeme trochu oleje, vložíme orestovaná jablka s cibulí, nové koření, bobkový list, na vrch položíme maso. Pekáč přikryjeme a dáme péct do trouby, počítejte s tím, že potrvá zhruba 2 hodiny, než bude maso měkké.
Maso z pekáče vyndáme a uchováváme teplé.
Výpek včetně cibule a jablek rozmixujeme na hustou omáčku.
Plátky vepřové pečeně klademe na talíř s jablkovou omáčkou, podáváme s bramborami sypanými zelenými natěmi.
Ještě pár slov k receptu:
Omáčka z jablek a cibule, připravená na výpeku z pečeně, je jedním slovem výtečná! Vyzkoušejte a dejte vědět, jak chutnalo!
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!