Na kilo třešní používám kilo jablek(poměr 1:1, případně v různém poměru ještě další ovoce.)
PRACOVNÍ POSTUP
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kousky. Povaříme je s pár lžícemi vody. Jablka pustí hodně vody, takže opravdu opatrně. Poté je rozmixujeme dohladka.
Třešně vypeckujeme, také povaříme (ty stačí bez vody, obsahují jí opravdu dost) a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
Poté obě kaše smícháme (i s dalšími ovocnými kašemi, chci-li vícedruhovou přesnídávku), přivedeme ještě jednou k varu a plníme do menších čistých sklenic.
Zavařovačky naplněné přesnídávkou poté sterilizujeme v hrnci s vodou stejně jako kompot asi 30 minut.
Po sterilizaci sklenice otočíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a zatáhnout víčko.
Skladujeme v suchu, chladnu a temnu.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!