Go Back
třešňová přesnídávka recept

Třešňová přesnídávka

Když máte malé děti a dostatečnou úrodu ovoce ze zahrádky, jsou přesnídávky báječným řešením, jak se zásobit vitamíny na zimní období.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 1 hod
Vaření: 30 min
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

  • Na kilo třešní používám kilo jablek (poměr 1:1, případně v různém poměru ještě další ovoce.)

PRACOVNÍ POSTUP

  • Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kousky. Povaříme je s pár lžícemi vody. Jablka pustí hodně vody, takže opravdu opatrně. Poté je rozmixujeme dohladka.
  • Třešně vypeckujeme, také povaříme (ty stačí bez vody, obsahují jí opravdu dost) a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
  • Poté obě kaše smícháme (i s dalšími ovocnými kašemi, chci-li vícedruhovou přesnídávku), přivedeme ještě jednou k varu a plníme do menších čistých sklenic.
  • Zavařovačky naplněné přesnídávkou poté sterilizujeme v hrnci s vodou stejně jako kompot asi 30 minut.
  • Po sterilizaci sklenice otočíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a zatáhnout víčko.
  • Skladujeme v suchu, chladnu a temnu.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!