Go Back
+ servings
borůvkový koláč z drobenkového těsta recept

Koláč z drobenkového těsta, s tvarohem a borůvkami

Rychlý, neskutečně lahodný koláč z drobenkového těsta, zalitý tvarohem a sypaný borůvkami.
4.43 from 21 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 30 minutes
Vaření: 45 minutes
Porce: 15
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

Drobenkové těsto:

Na tvarohovou zálivku:

  • 500 g tučný tvaroh
  • 250 g zakysaná smetana
  • 130 g cukr moučka
  • 200 ml MLÉKO
  • 1 ks vanilkový puding v prášku
  • ½ lžička vanilková esence (nebo vanilkový cukr)
  • 600 g borůvky

Na drobenku:

PRACOVNÍ POSTUP

  • Rozpálíme elektrickou troubu na 180 °C.
  • Plech (o rozměru cca 30x40 cm s vyšším okrajem) vytřeme lehce máslem nebo jiným ztuženým tukem a vyložíme pečicím papírem. Tuk pomůže hezky podržet pečicí papír na místě a půjde tak obtisknout až do krajů.
  • V míse připravte drobenku z mouky, cukru, másla a prášku do pečiva, zpracujte rychle prsty.
  • Vysypte drobenku na dno plechu a rovnoměrně rozestřete.
  • Umíchejte tekutý krém z tvarohu, zakysané smetany, cukru, mléka, vanilkového pudinku a vanilkové esence. Nalijte na drobenku a uhlaďte.
  • Posypte bohatou vrstvou borůvek.
  • Připravte si žmolenku na vrch koláče a posypte jí borůvky.
  • Dejte péct do rozpálené trouby zhruba na 45 minut. Nechte zcela vychladnout a podávejte.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Z tohoto množství nakrájíte asi 15 kousků koláče.
Příprava zabere 30 minut, pečení 45 minut.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!