Go Back
+ servings
recept na tříčokoládový cheesecake

Čokoládový cheesecake nepečený: ze tří druhů čokolád

Čokoládový cheesecake: to nejlepší schované v jediném receptu. Bílá, mléčná a hořká čokoláda.
4.50 from 2 votes
Vytisknout Připnout
Vaření: 1 hod
Porce: 12
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

  • 200 g sušenky (bebe, nebo jiné)
  • 75 g MÁSLO
  • 200 g ČOKOLÁDA HOŘKÁ
  • 200 g mléčná čokoláda
  • 200 g BÍLÁ ČOKOLÁDA kvalitní
  • 500 g mascarpone
  • 500 g čerstvý sýr (Lučina, Philadelphia)
  • 200 g mražené maliny (nebo jiného červeného bobulového ovoce)
  • 1-2 lžíce cukr
  • 1 bal. plátková želatina (6 plátků)

PRACOVNÍ POSTUP

  • Sušenky rozdrtíme v pytlíku válečkem, nebo rozmixujeme najemno. Přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Potom tuto směs rovnoměrně natlačíme na dno dortové formy, kterou jsme předtím vyložili pečícím papírem. Dáme do mrazničky nebo alespoň do lednice ztuhnout.
  • Smícháme mascarpone se sýrem, ručně, pomocí pádla (nemixujeme). Rozdělíme na tři části.
  • Ve vodní lázni si rozpustíme hořkou čokoládu. Když je tekutá a lesklá, přidáme do ní 1 lžíci krému, promícháme, přidáme další lžíci a opět promícháme. Tento postup opakujeme, dokud nespotřebujeme celou 1/3 krému. Čokoládový krém rovnoměrně naneseme na sušenkový základ a dáme do mrazničky ztuhnout (nebo alespoň do lednice).
  • Stejný postup opakujeme s mléčnou a bílou čokoládou. Je dobré, když je předešlá vrstva opravdu tuhá, aby se nám vzájemně nemíchaly.
  • Když máme hotové všechny tři vrstvy, dáme dort opět vychladit a připravíme si ovocné želé. Plátkovou želatinu ponoříme do studené vody a necháme 10 minut změknout a nabobtnat. Maliny dáme do rendlíku a přidáme asi 1 dcl vody a 1-2 lžíce cukru (dle sladkosti ovoce). Přivedeme k varu a odstavíme. Do horké směsi vmícháme želatinu a necháme trochu vychladnout, aby nebyla směs horká, ale aby nezačala moc tuhnout. Potom ji nalejeme na poslední vrstvu z bílé čokolády a opět necháme vychladnout a ztuhnout, tentokrát už jen v lednici.
  • Ozdobíme lístky máty nebo čerstvým ovocem, podáváme vychlazené.
  • čokoládový cheesecake

Ještě pár slov k receptu:

Obtížnost: jednoduché pro začátečníky!
Pozor, na tomto čokoládovém cheesecake vzniká závislost :)
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!