Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na půlměsíčky. 4 stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky.
Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky.
Ve vyšším hrnci rozpálíme olej, vhodíme do něj cibuli a česnek a krátce orestujeme. Přisypeme papriku, půl minuty pomícháme a vložíme maso. Osolíme, hojně zasypeme drceným kmínem a dvě minuty restujeme.
Zalejeme 1.1/2 litrem vody (já ji nejdřív předvařím v rychlovarné konvici), osolíme a přivedeme k varu.
Rajčata nakrájíme na kostky a vhodíme do vývaru.
Na mírném plamenu vaříme pod pokličkou asi 1.1/2 hodiny.
Na pánvi rozehřejeme olej. Očistíme zeleninu: celer, kedlubnu, mrkev, petržel, brambory, papriky. Nakrájíme na plátky (tužší zeleninu na tenčí, měkkou zeleninu na hrubší). Vhodíme na pánev, 2 minuty orestujeme, zalijeme 1 naběračkou vývaru a vložíme do polévky.
Vaříme, dokud zelenina nezměkne (do 30 minut). Za tu dobu by již mělo být měkké i hovězí maso.
Oloupeme a rozdrtíme 4 stroužky česneku a vhodíme je do polévky. Dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s tmavým chlebem, polévku na talíři přizdobíme čerstvou snítkou petržele.