V míse smícháme mouku s kypřícím práškem, vanilkovým a moučkovým cukrem. Přidáme vejce a máslo nakrájené na kostky.
Prsty, pokud možno vše co nejrychleji zpracujeme na hladké pevné těsto. Zabalíme do potravinové fólie a necháme na 1 hodinu odpočívat v lednici.
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do rendlíku s lžící cukru a lehce povaříme asi 5 minut. Přendáme ji na talíř a necháme vychladnout. Vodu, která se z ní vyvařila, přivedeme opět k varu a zredukujeme na řídký sirup. Necháme také vychladnout, ještě trošku zhoustne.
Jahody omyjeme a nakrájíme na kostky.
Troubu předehřejeme na 180°C. Nízkou formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Z lednice vyndáme těsto a na pomoučené ploše rozválíme ¾ těsta na 0,3-0,5 cm tloušťku. Přendáme do formy, jemně přitlačíme a přebývající okraje odřízneme.
Těsto propícháme vidličkou, poklademe slitou rebarborou a jahodami, zalejeme rebarborovým sirupem, posypeme lžící krupicového cukru a skořicí. Z odřezků a zbylého těsta vyválíme placku, kterou formu přikryjeme. Na okrajích přitlačíme, abychom náplň v koláči "uzavřeli", a opět odřežeme přebytky. Z těch potom můžeme vykrojit vykrajovátky nějaké ozdobné tvary, které položíme na povrch.
Těsto ještě propícháme vidličkou, aby měla kudy unikat pára, anebo do něj vyřežeme dírky.
Pečeme asi 30 minut dozlatova.
Po upečení a vychladnutí lehce pocukrujeme (nemusíme, ale je to potom hezčí)