Roztopte elektrickou troubu na 160 °C, na dno trouby dejte plech s horkou vodou.
V misce smíchejte mouku, cukr a máslo, zpracujte na sypkou drobenku – upečeme z ní korpus.
Dno kulaté dortové formy o pr. 28 cm vyložte pečicím papírem, vsypte drobenku a umačkejte ji.
Vložte do trouby a nechte 8 min. péct, pak formu z trouby vyndejte a nechte korpus vychladit.
Mezitím si připravte tvarohovou náplň: do čisté mísy oddělte bílky od žloutků. Do další mísy dejte 3 tvarohy, přidejte žloutky, 80 g cukru a trochu vanilkového extraktu. Vše smíchejte elektrickým šlehačem, zapnutým na nízké otáčky.
Vyšlehejte sníh z bílků: do bílků přidejte špetku soli a začněte pomalu šlehat na nízké otáčky. Po minutě přidejte ½ cukru (cca 1 polévková lžíce) a zvyšte otáčky. Po dalších 2 minutách přidejte zbytek cukru a zvyšte otáčky na maximum. Po dalších 2-3 minutách by měl být sníh ušlehaný do tuha.
Sníh opatrně vmíchejte do tvarohové hmoty a rozprostřete na předpečený korpus, uhlaďte cukrářskou špachtlí a dejte péct. Dort je upečený zhruba za 30-40 minut, peče se spíše déle při nižší teplotě.
Po upečení vypněte troubu, pootevřete dvířka a nechte dort chladnout v troubě asi hodinu, poté vyndejte a nechte zcela vychladit při pokojové teplotě.
Na jahodové želé si očistěte 500 g jahod, nasypte je do hrnce spolu se 2 lžícemi cukru a povařte; jahody pustí vodu. Nasypte ½ dortového želé, vmíchejte a minutu vařte, poté stáhněte z plotny a nechte chladnout.
Jahody začnou tuhnout, mírně vychlazené je rozprostřete po ploše dortu.
Mezitím do samostatného rendlíku nalijte 150 ml vody, vsypte zbytek želé a lžíci cukru, za stálého míchání přiveďte k varu a minutu povařte. Nechte trochu zchladit, a ještě za tepla přelijte jahody.
Jakmile želé zatuhne, můžete podávat.