Go Back
+ servings
hovězí dušené kostky recept

Hovězí loupané plecko: dušené kostky na víně

Šťavnaté hovězí kostky z loupané plece dušené na mrkvi.
5 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 2 hod
Porce: 3
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Maso nakrájejte na kostky, cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Česnek oloupejte a podélně rozpulte. Oškrábané mrkve nakrájejte každou na 3-4 díly.
  • Na pánvi rozpalte olej a vložte do ní měsíčky cibule, orestujte, přidejte hovězí kostky, osolte a opepřete. Nechte maso zatáhnout, přidejte česnek a mrkev.
  • Chvíli restujte, poté přilejte červené víno. Míchejte, dokud se víno neodpaří.
  • Podlijte vodou, aby bylo maso ponořené ze 2/3, přidejte bobkový list a kuličky nového koření.
  • Přiklopte pokličkou a nechte pomalu táhnout (směs na pánvi by měla lehce probublávat), dolévejte vodu, pokud je potřeba.
  • Hovězí kostky z loupaného plecka budou měkké zhruba do dvou hodin. Cibule se rozpadne a zahustí omáčku, není potřeba mouka ani jiná zahušťovadla.
  • Stáhněte z plotny, vyjměte bobkový list a případně i kuličky nového pepře, podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Podávejte s rýží nebo jednoduše s chlebem.
Litinová pánev není podmínkou! Jen jsem ji potřebovala vyzkoušet a jsem z ní nadšená :)
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!