Go Back
+ servings
palačinky Roti

Thajské palačinky Roti

No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 1 hour
Vaření: 10 minutes
Porce: 1
Autor: Petr Malec

INGREDIENCE

  • ½ hrnek studené vody
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce kondenzovaného mléka (na polití)
  • 1 lžíce cukru
  • ½ lžičky soli
  • 2 hrnky mouky
  • 1 lžička rozpuštěného másla
  • trochu rostlinný olej
  • ovoce dle chuti (banán, ananas, mango,...)

PRACOVNÍ POSTUP

  • V jedné misce smícháme vodu, vejce, kondenzované mléko, cukr, sůl a dobře promícháme.
  • Do druhé mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek a do něj nalijeme připravenou směs z první misky. Opět dobře promícháme.
  • V dalším kroku přidáme rozpuštěné máslo a ručně hněteme směs, dokud nám nevznikne hladké těsto.
  • Těsto potřeme rostlinným olejem a necháme ho cca 1 hodinu odležet.
  • Po uplynutí doby těsto opět ručně prohněteme, abychom se zbavili případných bublin. Následně ho rozdělíme na kuličky velikosti golfového míčku a opět potřeba rostlinným olejem.
  • Kuličky rukou rozplácneme a rozpracujeme do tenkých placek. Opět potřeme olejem.
  • Na rozpálenou plotnu dáme lžíci másla. Na něj položíme těsto, přidáme ještě trochu másla navrch a cca 1 – 2 minuty smažíme.
  • Během smažení dáme na Roti jakékoliv kousky nakrájeného ovoce. Přehneme okraje a otočíme.
  • Hotovou palačinku můžeme přelít kondenzovaným mlékem.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!