Go Back

Veganská cizrna na paprice v krémové omáčce

No ratings yet
Vytisknout Připnout
Autor: Jana Russková

INGREDIENCE

  • 220 g cizrny ve skle
  • 2 kusy cibule
  • 1 kus pórek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce mleté sladké papriky
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml sójové smetany
  • šťáva z 1 citronu
  • mletá pálivá paprika
  • sůl
  • těstoviny

PRACOVNÍ POSTUP

  • Cibuli pokrájejte nadrobno, pórek umyjte a nakrájejte na kolečka.
  • Ve větším hrnci rozehřejte olej a opečte na něm cibuli a pórek dozlatova.
  • Posypte sladkou paprikou a krátce restujte.
  • Přidejte slitou cizrnu, zalijte vývarem a vařte asi 20 minut.
  • Z hrnce odeberte 2naběračky vývaru s cizrnou a rozmixujte je dohladka. Vraťte zpět do hrnce a promíchejte, omáčka tak zhoustne.
  • Vypněte a vmíchejte smetanu. Na závěr dochuťte solí, citronovou šťávou a pálivou paprikou.
  • Podávejte s těstovinami.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!