Go Back

Avokádovo-pomerančová bruschetta s olivami

5 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Autor: Jana Russková

INGREDIENCE

  • 1 větší avokádo
  • 2 pomeranče
  • 2 stroužky česneku
  • 5 snítek bazalky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • cukr, sůl a pepř
  • 8-10 černých oliv bez pecek
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 8 kousků ciabatty

PRACOVNÍ POSTUP

  • Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a vydlabeme dužinu, kterou pokrájíme nadrobno.
  • Pomeranče oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
  • Jeden stroužek česneku a bazalku nasekáme najemno a smícháme s kousky avokáda a pomeranče.
  • Další stroužek česneku prolisujeme a smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem. Olivy nakrájíme na drobné kousky.
  • Na pánvi necháme rozehřát olivový olej, na kterém zlehka opečeme připravené ciabatty. Na ně pak rozprostřeme avokádovo-pomerančovou směs a dozdobíme olivami a bazalkou.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!