Go Back
+ servings

Zdravé papriky plněné mletým masem – téhle lahůdce neodoláte!

Lahodné plněné papriky s máslovou omáčkou se vám rozplynou na jazyku.
5 from 2 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 40 min
Vaření: 50 min
Celkový čas: 1 hod 30 min
Porce: 4 porcí
Autor: Jana Russková

INGREDIENCE

  • 800 g mleté maso (ideálně směs hovězího a vepřového)
  • 2 rohlíky
  • 160 ml mléka
  • 2 středně velké cibule
  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 8 paprik (s tenkou stěnou)
  • 15 g hladké mouky
  • sůl
  • pepř

Ještě pár slov k receptu:

Papriky v troubě je potřeba podlévat. I když vodou nic nezkazíte, s poctivě připraveným hovězím vývarem dodáte jídlu lahodnou chuť a omáčka z výpeku bude silnější.

  • Z 800 gramů mletého masa připravíte 4 až 6 porcí. Můžete však množství jednotlivých surovin přepočítat podle toho, kolik porcí požadujete.

Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!