Go Back
+ servings
jablkové šátečky recept

Jablkové šátečky pečené v toustovači

Křupavé jablkové šátečky se skořicí pečené v toustovači. Geniálně rychlé, božsky lahodné!
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Vaření: 30 min
Porce: 12
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

  • 1 hotové listové těsto (já použila to v tubě)
  • 2 střední jablka
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 1 skořice
  • 1 lžíce vanilkového pudingového prášku
  • 1 lžička másla
  • hladká mouka na vyválení těsta

PRACOVNÍ POSTUP

  • Jablka nastrouháme nahrubo a povaříme 2 minuty s 1dcl vody, vanilkovým cukrem, skořicí a pudingovým práškem.
  • Listové těsto rozvineme, rozdělíme na tři části a vyválíme na pomoučené ploše do tvaru plátu. Snažíme se dostat na šířku odpovídající toustovači a délku jednou tak dlouhou. Potom plát rozpůlíme. Vzniknou nám tak dva obdélníky přes celý toustovač (z jednoho obdélníku upečete 4 šátečky).
  • Rozehřátý toustovač potřeme tenkou vrstvou másla, položíme jeden obdélník, naplníme obě části jablečnou směsí a přiklopíme druhým obdélníkem. Toustovač uzavřeme a pečeme – stačí pár minut.
  • Jablkové šátečky podáváme pokud možno ihned, jsou krásně křupavé a voňavé.

Ještě pár slov k receptu:

Z jednoho listového těsta připravíte 12 šátečků v toustovači s klasickým dělením plotýnek.
Příprava je báječně jednoduchá, určitě rády pomůžou i děti :)
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!