Go Back
+ servings
zdravá krémová česnečka recept

Zdravá krémová česnečka

Polévka plná vitamínů a minerálů, navíc moc dobrá, to je sen každé domácí hospodyňky.
5 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 min
Vaření: 20 min
Celkový čas: 30 min
Porce: 4
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a orestujeme na másle. Česnek oloupeme a utřeme se solí.
  • Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem, přidáme utřený česnek a cibuli a restujeme asi 1 minutu, aby česnek nezhořknul a krásně se rozvoněl.
  • Přihodíme snítky čerstvého tymiánu.
  • Základ zalijeme zeleninovým vývarem a přidáme brambory nakrájené na malé kostičky.
  • Vaříme na mírném plameni 15 minut, poté rozmixujeme tyčovým mixérem do krémovité konzistence.
  • Krémovou česnečku již není potřeba ničím zahušťovat.
  • Nakonec polévku zjemníme mlékem. Pokud se vám zdá polévka příliš hustá, tak přidejte více mléka.
  • Na závěr dochutíme solí a pepřem.

Ještě pár slov k receptu:

Zdravá krémová česnečka chutná nejlépe s čerstvým plátkem žitného chleba.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!