Mléko ohřejeme, až je vlažné (nikoliv horké!). Vejce vyndáme včas z lednice, měly by mít pokojovou teplotu.
Do větší mísy (těsto zdvojnásobí objem) vlijeme vlažné mléko, rozdrobíme droždí, vsypeme mouku, cukr, rozklepneme vejce a zlehka osolíme.
Vymícháme hladké těsto a necháme jej v teple kynout asi 45 minut.
Po vykynutí už těsto nemícháme, aby nespadly bublinky, kterých se na povrchu vytvoří velké množství.
V hlubokém talíři smícháme oba cukry se skořicí na obalování lívanců.
V rendlíku rozehřejeme máslo s tuzemákem – voňavou směsí budeme potírat lívance před obalením ve skořicovém cukru.
Rozehřejeme pánev vymazanou máslem. Naběračkou nebo lžící nabíráme těsto na lívance a lijeme na pánev. Tvoříme malé lívanečky a smažíme je z obou stran dozlatova.